Gezondheidscentrum Broekpolder doet mee met Nationale Diabetes Challenge

Foto: Bas van de Goor Foundation

Gezondheidscentrum Broekpolder start op zaterdag 22 en maandag 24 april met trainingswandelingen met als doel om in september met zoveel mogelijk sportievelingen deel te nemen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC), een wandelvierdaagse dat als doel heeft om geld in te zamelen om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren.

1 miljoen Nederlanders met diabetes
Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Deze ziekte brengt voor de patiënt vaak veel ongemakken, medicijngebruik en hoge zorgkosten met zich mee. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging! In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. Met de NDC snijdt het mes dan ook aan twee kanten: het is een manier om publiciteit te krijgen en via die weg ook geld in te zamelen, maar daarbij zet het mensen ook letterlijk in beweging.

Slotdag 4-daagse op Papendal
Het doel van Gezondheidscentrum Broekpolder is om vanaf april in 16 tot 20 weken te trainen naar de afsluitende vierdaagse in september. Tijdens wekelijkse wandelingen wandelt een zorgverlener mee. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelen we 5, 10, 15 of zelfs 20 km. De vierde dag van die vierdaagse komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival.

Informatieavond
Op 10 april om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) organiseert Gezondheidscentrum Broekpolder een informatieavond over de Diabetes Challenge. Iedereen die interesse heeft is welkom (graag vooraf aanmelden via [email protected] of telefoon 0251-257257). Op zaterdag 22 april om 10 uur en maandag 24 april om 19.00 uur wordt een start gemaakt met de wekelijkse wandelingen.

Bas van de Goor Foundation
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud olympisch volleybalkampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen.

Meedoen? Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/broekpolder/

Cookieinstellingen