Lars Boom wint voor 3e keer Subaru Beach Battle

Europees kampioen Strandrace Lars Boom en vijfvoudig Nederlands kampioene en voormalig (2016) Europees kampioene Pauliena Rooijakkers hebben gisteren de 6e editie van de Subaru Beach Battle in Wijk aan Zee op hun naam geschreven.

Voor Lars Bom was het de derde keer dat hij in Wijk aan Zee als eerste over de finish kwam. Eerder deed hij dat al in 2016 en 2017. Alleen deed hij het dit keer sneller dan ooit door de 40 kilometer af te leggen in 1 uur 10 minuten en 44 seconden. Die snelle tijd had alles te maken met de wel erg gunstige weersomstandigheden.

Gereed voor de start op de Dorpsweide

Beleefden we in voorgaande edities som heroïsche omstandigheden met vooral harde wind, dit keer was het nagenoeg windstil. Dat in combinatie met een hard en vlak strand zorgde voor het ideale scenario voor een snelle race en waarbij ook ruimte was voor een eenmalige passage van de Noordpier. Deze werd in voorgaande edities regelmatig geskipt vanwege de wind.

Anders dan in voorgaande edities startten de licentiehouders en de recreanten gelijktijdig vanaf de Dorpsweide in Wijk aan Zee. Het startschot werd gegeven door Ab Geldermans, voormalig wielrenner en de inmiddels langst levende drager van de Gele Trui in de Tour de France (1962).

Oud-renner en Gele Trui-dragen Ab Geldermans met Johnny Hoogerland (l) en Lars Boom (r)

Vanaf de Dorpsweide voerde het parcours de circa 600 renners via het dorpscentrum naar het strand waar vier rondes werden verreden.

In de laatste ronde was het Europees kampioen Strandrace Lars Boom die zich loswerkte van zijn opponenten en als eerste over de eindstreep kwam, op 4 seconden gevolgd door Johnny Hoogerland, en op 8 seconden door Rick van Breda. Winnaar van de editie 2018 Jasper Ockeloen eindigde op een 6e plaats op 18 seconden van lars Boom.Bij de vrouwen ging de overwinning naar vijfvoudig Nederlands kampioene Strandrace Pauliena Rooijakkers, op respectabele afstand gevolgd door  de zussen Riejanne (op 49 seconden) en Femke Markus (op 1 minuut en 27 seconden)Wedstrijdrijders en vooral veel recreanten: Zoek jezelf!
Hieronder een uitgebreide fotoserie van de Subaru Beach Battle. Klik op de foto’s voor een grotere downloadbare versie.