Loting eerste ronde KNVB-beker koppelt Koninklijke HFC aan Telstar

Foto: Wikipedia / Pixabay

ADO’20 krijgt bezoek van eredivisionist FC Emmen; thuisduel voor Beverwijkse DEM tegen Zondag Derde Divisiegenoot Blauw Geel ’38 .

Tijdens de loting voor de eerste ronde van de KNVB-beker is de Koninklijke HFC gekoppeld aan buurman Telstar. De Witte Leeuwen gaan op bezoek bij de Koninklijke in de wetenschap dat dit geen ‘makkie’ hoeft te worden.

https://twitter.com/telstar1963nv/status/1573426873304072192

Drie jaar geleden kwam Telstar ook naar de Spanjaardslaan. Toen duurde het tot de 92e minuut totdat Reda Kharchouch alsnog de ‘winnende’ vanaf de penaltystip binnen kon schieten.

De loting voor de beker was gisteravond rechtstreeks te zien op ESPN. In totaal gingen er 54 balletjes in de schaal waar uiteindelijk 27 wedstrijden uit kwamen rollen. Niet in de schaal lagen de vijf clubs die dit seizoen op Europees niveau uitkomen (AZ, Ajax, PSV, FC Twente en Feyenoord). Zij zijn vrijgesteld van de eerste ronde KNVB-beker.

Een andere opvallende wedstrijd in het Noord-Hollandse is die Derdedivisionist ADO’20 uit Heemskerk. Zij krijgen op de Vlotter bezoek van eredivisionist FC Emmen, dat allesbehalve goede herinneringen koestert aan Heemskerk. Vier jaar geleden sneuvelde FC Emmen in de beker in eigen stadion tegen ODIN’59.

https://twitter.com/FC_Emmen/status/1573431735479685121

Het Beverwijkse DEM heeft een op papier gunstigere loting. Zij krijgen bezoek van Blauw Geel ’38 uit het Noord-Brabantse Veghel. Beide ploegen zitten in dezelfde competitie, de zondag derde divisie. Daarin staat DEM op de 9e plaats met 9 punten uit 6 wedstrijden, terwijl Blauw Geel ’38 met 6 punten op de 14e plaats staat.

De wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB-beker worden gespeeld op 18, 19 en 20 oktober

Cookieinstellingen