Mountainbikers massaal naar Wijk aan Zee voor Subaru BeachBattle

Foto: Wim Meijer Fotografie

WIJK AAN ZEE – Zondagochtend 10 december staat Wijk aan Zee weer helemaal in het teken van het mountainbiken. Op die dag vindt weer de jaarlijkse Subaru BeachBattle plaats, een strandrace over zo’n 50 kilometers voor zowel topsporters als voor recreanten.

Het evenement strekt zich uit over 3,5 rondes die optellen tot meer dan 50 kilometer langs het adembenemende stran en belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor deelnemers en toeschouwers. Het startschot wordt gegeven op het strand voor beachclub Sunsea om 9:15 uur.

Vernieuwd parcours
Dit jaar is het parcours ook vernieuwd, niet alleen de finish maar ook de start zal plaatsvinden bij beachclub Sunsea. Ook het strand van Heemskerk is dit jaar aan het parcours toegevoegd. Het parcours zal daarom minder druk zijn.Jury begeleidt koers in elektrische voertuigen
Dit jaar wordt de Beachbattle Wijk aan Zee nog specialer door de unieke betrokkenheid van de jury. Voor het eerst zullen de juryleden de race volgen en begeleiden in state-of-the-art elektrische voertuigen: de Subaru Solterra. Deze milieuvriendelijke en krachtige voertuigen zullen niet alleen zorgen voor een efficiënte jurering, maar de organisatie wil hiermee ook bijdragen aan een duurzaam karakter van het evenement.

Zowel deelnemers als toeschouwers kunnen zich verheugen op een opwindend evenement tijdens de Subaru BeachBattle. Het parcours belicht alle facetten van de kust en het strand, met uitdagende strandopgangen en -afgangen, uitgestrekte zandstroken en panoramische kustlijnen.

We kijken uit naar een sensationele dag vol sportieve prestaties en unieke momenten op het strand van Wijk aan Zee tijdens de Beachbattle.

Cookieinstellingen