Wandeling langs buurtrommelmarkt Breedweer

Foto: Pixabay

Op zondagmiddag 7 mei 2017 organiseert het buurtteam Boven de Baandert een buurtrommelmarkt. Bewoners van Breedweer bieden koopwaar aan voor hun eigen deur. Geen gesleep naar markten of koukleumen op een open veld, maar direct voor het eigen huis.

Het buurtteam heeft een wandeling uitgezet door Breedweer langs alle bewoners die zich hebben opgegeven hebben voor de buurtrommelmarkt. De eventuele kopers kunnen dan al wandelend door de buurt de koopwaar bekijken en een indruk krijgen van de buurt.

Inmiddels hebben tientallen bewoners zich aangemeld en worden in een groot aantal straten de overtollige spullen aangeboden. Dit betekent dat niet in alle straten koopwaar te zien zal zijn. De wandeling door Breedweer is tevens een gelegenheid om deze prachtige buurt, die medio jaren ’80 is gebouwd, te (her)ontdekken. De namen van de vrouwen, die aan de straten in Breedweer zijn gegeven, hebben een positieve bijdrage geleverd aan de positie van de vrouw in Nederland.

Behalve het aanbieden van koopwaar zal er muziek worden gemaakt en zullen de bezoekers drankjes en hapjes worden aangeboden.

Niet alleen mensen uit de buurt Boven de Baandert, maar ook van daarbuiten, worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de wandeling tussen 11.00 en 16.00 uur.

Cookieinstellingen