Theaterconcerten, kleinkunst, toneel en ballet deze week in het Kennemer Theater

Foto: via Kennemer Theater

Een mooie mix van producties in de week van 13 tot en met 20 januari in het Kennemer Theater in Beverwijk.

Nederlands muzikale DNA in theaterconcert ‘Op een mooie Pinksterdag’
Janke Dekker Producties brengt dit theaterseizoen de voorstelling Op een Mooie Pinksterdag, een ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied. Het oeuvre van Harry Bannink, Ruud Bos en Joop Stokkermans is van onschatbare waarde voor de Nederlandse muziekgeschiedenis. Van filmmuziek tot commercials, van ballads tot protestsongs, van televisieleaders tot kinderliedjes. In elk genre.

(foto: Govert de Roos)

Op een Mooie Pinksterdag is een avond lang genieten van klassiekers als ‘Op een Mooie Pinksterdag’ en ‘Telkens Weer’. Verrast worden door herontdekte muzikale pareltjes. Van ‘De Fabeltjeskrant’ tot ‘Zeg ‘ns AAA’; meegesleept worden door evergreens die behoren tot het muzikale DNA van Nederland.

In dit uniek en verrassend theaterconcert worden drie topsolistes Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg begeleid door een live-orkest onder leiding van Eric van Tijn.

Kaarten vanaf € 30,50 op vrijdag 13 januari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Vlaams Nederlands cabaretduo Lankmoed met Leger in Beverwijk
Lankmoed brengt NederVlaams Kleinkunstcabaret. Ze wonnen in 2011 de publieksprijs van Cameretten en toeren dit seizoen door Nederland en België met hun derde avondvullende voorstelling Leger. Op 13 januari 2017 staat Lankmoed in het Kennemer theater.

In Leger gaat Lankmoed vechten, want niets doen is geen optie meer. Spreken is zilver en zwijgen is goud. Maar vandaag de dag lijkt iedereen alleen nog maar voor zilver te gaan. Leger kan bekeken worden in High Definition en 3D. Bovendien kan de voorstelling, indien beschikbaar, beluisterd worden in stereo. De voorstelling is niet geschikt voor buffels en geiten.

Lankmoed bestaat uit Jan Geubbelmans (Vlaming, multi-instrumentalist, psycholoog en trotse bezitter van een naaktkat) en Peter van Ewijk (Nederlander, Doctor in de literatuur, rasoptimist en gezichtskunstenaar). In 2009 was het duo finalist van het Nederlandse Kleinkunstconcours om de Wim Sonneveldprijs.

Kaarten vanaf € 16,00 op vrijdag 13 januari om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Bordewijks klassieker BINT over discipline en chaos
Maar liefst vijftien acteurs (o.a. Jules Croiset en Tijn Docter) gaan terug naar de schoolbanken voor een groots gemonteerde toneelversie van volgens velen het beste boek van Ferdinand Bordewijk: Bint.

(foto: via Kennemer Theater)

De bijnaam van 4d is ‘de hel’. De klas heeft al een leraar weggepest en De Bree is de man die hem mag vervangen. Hij krijgt daarbij de steun van directeur Bint, die een systeem van ijzeren tucht heeft ontwikkeld. De Bree stort zich in een psychologische strijd die het hele schooljaar zal duren, totdat er iets gebeurt dat niemand aan zag komen. Is Bint zo onbreekbaar als hij altijd heeft doen voorkomen?

Bint is een van dé Nederlandse klassiekers, een tijdloos verhaal over de vraag waar we het meest bij zijn gebaat: discipline of chaos. Regisseur Ger Thijs bewerkte eerder al Karakter, dat lovend werd ontvangen door pers en publiek.

Om 19.15 uur is er een inleiding voor iedereen met een plaatsbewijs voor het toneelstuk. Kaarten vanaf € 24,00 op zaterdag 14 januari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

24-jarige met Surinaamse roots zingt Nederlandstalige verhalende liedjes
Roos Blufpand is al enkele jaren actief in de Nederlandse muziekwereld. Geschoold en gevormd op het conservatorium en tijdens de studie singer/songwriter besloot ze enkele jaren geleden naar eigen zeggen redelijk impulsief een zaal te huren en haar eerste eigen samengestelde show te geven. Vervolgens kwam er een EP en in 2014 haar debuutalbum met de titel Ik Ben.

(foto: Merlijn Doormernik)

Het bijzondere van deze liedjesschrijfster Roos, met overigens Surinaamse roots, is dat ze in het Nederlands zingt. Het is al vaker gezegd maar het zingen in onze moedertaal brengt wat extra’s. Zo hoeft het publiek niets te transformeren of zelf te interpreteren; het komt direct binnen en daarmee is de boodschap ook vaak krachtig. Daar komt bij dat Roos over een mooie, warme stem beschikt. Hoe Dan gaat over de actuele vraag van hoe we een steentje bij kunnen dragen, op welk niveau dan ook, aan een betere wereld maar tegelijkertijd kunnen genieten van het leven. Zo biedt Roos in haar shows graag een podium voor jong talent en vanavond is dat Sured, waar zij zelf erg van onder de indruk is. Hij heeft mee gedaan aan het televisie programma De beste singer songwriter van Nederland.

Roos is geboren om op het podium te staan. Samen met haar muzikanten maakt ze iedere show tot een belevenis vol indrukwekkende liedjes die niet alleen aanstekelijk zijn, maar die je tevens aan het denken zetten.

Kaarten vanaf € 16,00 op zaterdag 14 januari om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Virtuose choreografie fenomenaal uitgevoerd door ballet uit Tatarstan
Sleeping Beauty (Doornroosje)

(foto: via Kennemer Theater)

Met Sleeping Beauty brengt het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan een klassiek-romantisch ballet dat een uitdaging is geweest voor alle grote choreografen. Vriend en vijand zijn het erover eens: de mooiste versie is toch wel het verhalende en sprankelende ballet uit 1890 van de legendarische Marius Petipa. Tsjaikovski schreef zijn mooiste muziek, de choreografie van Petipa is virtuoos en de originele uitvoering en enscenering van het geroemde balletgezelschap uit Tatarstan zijn fenomenaal.

Het magische sprookjesballet ‘Sleeping Beauty’ betovert jong en oud. Een lust voor oog en oor en een must-see voor elke balletliefhebber. Met live orkest.

Kaarten vanaf € 29,50 op dinsdag 17 januari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Cookieinstellingen