Zang, dans, cabaret en een humorcollege deze week in het Kennemer Theater

Foto: Kennemer Theater

Weer volop variatie verspreid over drie avonden in het Kennemer Theater. Eerst op woensdagavond Ruth Jacott, donderdagavond is de dansvloer voor de topdansers van Codarts Rotterdam en zaterdag is gereserveerd voor de lach met de voorstelling Paardenpoetser van Lebbis en het Humorcollege van Renate Reijnders.

Theaterdiva Ruth Jacott met live-band terug in Beverwijk

(foto: Govert de Roos)
Ruth Jacott, een van de meest geliefde zangeressen van ons land, komt woensdag 25 januari naar Beverwijk. De theaterdiva staat te trappelen van ongeduld om met haar live-band opzwepende uptempo songs en ontroerende, ingetogen liedjes, swingende moves, openhartige verhalen én een kijkje in haar professionele- en privéleven te geven. Ruth laat een mix van haar energieke Nederlandstalige hits horen, maar ook liedjes die ze altijd al eens had willen zingen. Soms precies zoals het publiek ze kent, soms in een verrassend arrangement en misschien soms ook wel met een wat serieuzere ondertoon. Ruth is stoer en sterk, supervrouwelijk en glamoureus. Ze bruist meer dan ooit, van de energie.

Een bijzondere voorstelling met onverwachte wendingen, want daar houdt Ruth van. Kaarten vanaf € 26,00 voor de try-out op woensdag 25 januari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Holland Dance presenteert Talent On The Move met uitdagende en veelzijdige dansreis 

(foto: Arrash Nikkhah)

Veelzijdig, uitdagend en sprankelend. Vijfentwintig toptalenten van Codarts dansen in nieuwe werken die speciaal voor hen werden gecreëerd én laten het publiek genieten van werk van wereldberoemde choreografen als Jiří Kylián. Een zorgvuldig geselecteerde internationale groep jonge dansers van Codarts Rotterdam – de hotspot voor hedendaagse dans – neemt her publiek mee op een spannende dansreis.

Dit uitdagende programma toont niet alleen de veelzijdigheid van deze talentvolle dansers, maar is tegelijkertijd een betoverende collage van stijlen in de choreografie. De sprankelende show heeft alles te bieden: van nieuwe werken die speciaal voor de dansers zijn gecreëerd tot bestaand, wereldberoemd repertoire van topchoreografen.

Een afwisselende avond uit voor danskenners en –ontdekkers met na afloop een Meet & Greet met de dansers. Kaarten vanaf € 15,50 op donderdag 26 januari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Lebbis: Scherpzinnig, vol inspiratie en ongebreidelde energie
De voorstelling Paardenpoetser van Lebbis was in juni 2016 genomineerd voor het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen en dat hij niet heeft gewonnen doet niets af aan dit programma.

Nadat hij een levensbedreigend ziekte overwon, is Hans Sibbel onherroepelijk een ander mens geworden en daarmee ook een andere cabaretier. Het leidt tot een intrigerende nieuwe voorstelling, maar niet op een voorspelbare manier. Lebbis blijft sarren, heeft tegendraadse meningen in overvloed, maar zijn gebruikelijke felle tirades blijven grotendeels achterwege. In de ruimte die daarbij vrijkomt, worden vruchtbare nieuwe wegen ingeslagen.

Een nieuw programma van een man met scherpzinnige ideeën, inspiratie en ongebreidelde energie. En met zijn voortschrijdende inzicht en wijsheid, gekoppeld aan bewijsdrang en teveel energie voor iemand van zijn leeftijd, bezorgt hij het publiek een heerlijk avond! Kaarten vanaf € 17,50 op zaterdag 28 januari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Humorcollege is een avond vol lach- en leerstuipen 

Ieder mens heeft humor, niet alleen de grappenmakers. Als je de humor van een situatie kunt inzien, helpt dat te relativeren. Humor maakt het leven licht en leuk. Maar het gaat dieper: het verzacht leed, vermindert spanningen, is een sociaal smeermiddel en ontzettend gezond.

Het Humorcollege is cabaret, lezing, show en workshop ineen. Je komt erachter wat jouw humorstijl is en hoe je humor een grotere plek in je leven geeft. Een avond vol lach- en leerstuipen, om nooit te vergeten!
Het is goed mogelijk dat het publiek na het volgen van dit college grappiger wordt en dat mensen in hun omgeving daar op reageren. Ze kunnen gaan glimlachen, gaan huilen van het lachen of je raar aankijken. Of ze kunnen juist niet van je afblijven, want humor maakt aantrekkelijk. Voor de gevolgen van deze gedragingen is dit humorcollege niet aansprakelijk. Wel (mede) verantwoordelijk.

Kaarten vanaf € 16,00 op zaterdag 28 januari om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Cookieinstellingen