Volop variatie met acht muzikale en cabareteske producties in de komende twee weken in het Kennemer Theater

Foto: Kennemer Theater

Weer volop variatie in de komende twee weken in het Kennemer Theater in Beverwijk. Morgenavond, zaterdag 11 maart, eerst cabaret met de partizanen en een ode aan Simon & Garfunkel. En wat er in de 2 weken daarna volgt lees je hieronder:

Huiscabaretiers De Wereld Draait Door in Beverwijk
De Partizanen

In 2013 winnen de Partizanen als duo het Leids Cabaret Festival, en een jaar later debuteren zij met hun eerste avondvullende theaterprogramma, die in 2014 bekroond werd met de cabaretprijs ‘Neerlands Hoop’. Na hun debuutvoorstelling gaan De Partizanen dit jaar weer het land in met hun nieuwe voorstelling: ‘Welkom in Partizanië’ én sluiten ze elke vrijdag de week af met hun ‘Weekdesk’ als huiscomedians van De Wereld Draait Door.

De Partizanen verstaan de kunst om eigentijdse trends en hypes te vertalen in hilarische sketches, malle dansjes, gekke liedjes en absurde dialogen die elkaar in hoog tempo opvolgen. Voorzien van flitsende videobeelden en dito muziek. “Het surrealisme past hen goed. In hoog tempo spelen Gast en Scholten een lachwekkende sketchshow”, recenseerde NRC.

Kaarten vanaf € 14,00 op zaterdag 11 maart om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Ode aan ’s werelds meest succesvolle muzikale duo Simon & Garfunkel
‘The Simon & Garfunkel Story’ vertelt het fascinerende verhaal van twee jonge jongens die ’s werelds meest succesvolle muzikale duo aller tijden werden.

Het publiek wordt meegenomen op een ontroerende en krachtige reis door de tijd die voert langs de grote successen in de jaren zestig, via de dramatische breuk in 1970 naar het legendarische reünieconcert in 1981. Natuurlijk komen alle hits langs: ‘Mrs Robinson’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Homeward Bound ‘, ‘Scarborough Fair’, ‘The Boxer’, ‘The Sound Of Silence’ en nog veel meer!

Kaarten vanaf € 25,50 op zaterdag 11 maart om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Komisch en herkenbaar: een avondje LOS Muziektheater 

(foto: Eva Broekema)

Het is voor de meiden van LOS Muziektheater tijd om volwassen te worden. Ze zijn nu rond de 30 en staan voor belangrijke keuzes, maar vastigheid is natuurlijk een droom en een nachtmerrie tegelijk. Terwijl ze zich staande proberen te houden op hun hoge hakken, vallen ze van de ene in de andere komische en herkenbare situatie.

De voorstelling VAST is een muzikale cabaret voorstelling met zang, een prachtige aerial-hoop-dans en heel veel mafheid. Een avond bomvol hilariteit, muzikaliteit en fysieke uitspattingen.

Kaarten vanaf € 15,50 op donderdag 16 maart om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Paniekerige cabaretière en psychiater doorbreken taboe op angst
Bram Bakker en Marjolijn van Kooten

(foto: via Kennemer Theater)

Bram Bakker, de bekendste psychiater van Nederland, en cabaretière Marjolijn van Kooten brengen twee voorstellingen op één avond, met als doel het taboe op angst te doorbreken. Beiden zijn bekend met paniek. Marjolijn schiet zelf regelmatig in de vlekken en vertelt met zelfspot en zingt ontroerende liedjes over haar leven als schijtluis. Bram behandelt bekende en onbekende Nederlanders met angstklachten. Na vele columns en boeken over psychiatrie te hebben geschreven, waagt hij zich in het theater. Naast alle treurigheid valt er in de psychiatrie gelukkig ook veel te lachen.

Kaarten vanaf € 17,00 voor de reprise op donderdag 16 maart om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Pieter Derks laat het publiek lachen om de wereld, het nieuws én onszelf 

(foto: Merlijn Doomerlink)

In zijn splinternieuwe voorstelling keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws – met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo dat je anderhalf uur lang op het puntje van je stoel houdt. Hij heeft zich voor deze voorstelling maar één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws, en nog belangrijker: onszelf.

Het Algemeen Dagblad schreef een vier sterren **** recensie: “Het siert Pieter Derks dat hij het publiek deelgenoot maakt van de twijfelkont die hij is. In Spot houdt hij de zaal een onontkoombare spiegel voor: de aanblik blijft nog lang op het netvlies hangen. En dat nu is juist de taak van cabaret.”

Kaarten vanaf € 22,50 op vrijdag 17 maart om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Sopraan Mirusia raakt recht in het hart met engelachtige stem

Mirusia heeft een carrière uit een sprookjesboek. Op jonge leeftijd ontdekt door André Rieu, jongste winnaar ooit van de Joan Sutherland Opera Award en één van de meest bekeken uitvoeringen op You Tube met Ave Maria.

Nu komt Mirusia solo met groot orkest naar het theater voor de mooiste muziek uit musicals, beroemde klassieke melodieën en verrassend eigen werk. Dan weer persoonlijk en intiem, dan weer groots en meeslepend. Met haar vertolking van bekende nummers en verrassend eigen werk weet zij vele harten te veroveren. Haar laatste album stond wekenlang in de top van de Nederlandse hitlijsten. Na  het overweldigende succes van haar theatertour This Time Tomorrow komt Mirusia nu met From the Heart waarin zij melodieën brengt die recht uit het hart komen. Dat kan een hart vol liefde zijn, een hart wat licht beschadigd is of een hart wat (nog) op zoek is. Vast staat dat Mirusia u recht in het hart weet te raken met haar prachtige en persoonlijke vertolkingen.
Gegarandeerd een avondje vol kippenvel!

Kaarten vanaf € 30,50 op zaterdag 18 maart om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Terug naar de jaren ’70 in de kleine zaal 

(foto: via Kennemer theater)

De songs van de huidige singer-songwriters vinden vaak hun oorsprong bij hun idolen van de Woodstock generatie ruim 40 jaar geleden. Dit gegeven inspireerde de band PURE99 tot een zoektocht naar de mooiste popsongs uit de 70’s.The 70’s UNPLUGGED neemt het publiek mee naar deze gouden jaren van de popmuziek met songs van Fleetwood Mac, Crosby-Stills-Nash & Young, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, James Taylor en vele anderen. Maar de band gaat in deze editie ook op zoek naar de soms vergeten liedjes uit de vaderlande popgeschiedenis. Dat alles strikt akoestisch gespeeld en prachtig gezongen, door een jong gemengd gezelschap met groot talent.

Akoestische popmuziek is weer helemaal terug. Het publiek wat de jaren zeventig als het gouden tijdperk van de popmuziek beschouwt, zal echt genieten van dit programma in de intieme setting van de kleine zaal.

Kaarten vanaf € 18,00 op zaterdag 18 maart om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Vive la France 2: De mooiste chansons ontkurkt
Philippe Elan, Rolf Koster en Renée van Wegberg schitteren in Vive Le France 2. Deze drie in de Franse taal gespecialiseerde topzangers nemen bezoekers mee op reis langs de mooiste muziek van Frankrijk. Het beste repertoire van o.a. Stromae, Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour passeren de revue. Houd dat vakantiegevoel vast, want waar het goed is keer je graag terug! Vrijdag 24 maart te zien in Kennemer Theater.

(foto: Roy Beusker)

Vive Le France 2: Hoe hou je het vakantiegevoel vast? Luister naar de muziek van de zoete herinnering! Dus voilà: de beste chansons worden ontkurkt. In Vive la France 2 nemen drie in de Franse taal gespecialiseerde topzangers u mee op reis langs de mooiste muziek van la douce France. Met het live combo brengen ze terras en Tour dichtbij. Net als bij de eerste succesversie van Vive la France, maar nu met nóg meer vertrouwde hits. Want ze zijn nog lang niet uitgezongen! Logisch, met een taal die van zichzelf al als muziek in de oren klinkt.

Van mooie muziek krijg je nooit genoeg|Deze keer laden de zangers en het live combo hun auto vol met het beste repertoire van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Stromae, Michel Fugain, Jacques Brel, Dalida, Gérard Lenorman, Julien Clerc, Edith Piaf, Adamo en andere grote namen van het Franse lied. Samen met het publiek maken ze een muzikale reis, via romantisch Parijs naar de Cote d’Azur, slingerend langs dromerige dorpspleintjes, sfeervolle wijnhuizen en bistro’s. Ruik de geur van vers gebakken stokbrood en lavendel en proef van de Franse cultuur. En van de liefde, natuurlijk. Stap in en geniet mee. Want waar het goed is, keer je graag terug. En van mooie muziek krijg je nooit genoeg.

Cookieinstellingen