Nieuwe polikliniek Rode Kruis Ziekenhuis in IJmuiden

Foto: Wim Meijer Fotografie

Om goed bereikbaar te blijven voor patiënten, die veelal  via de Velsertunnel het RKZ bereiken, heeft het RKZ deze week een polikliniek in IJmuiden geopend. Deze zal geopend blijven gedurende de gehele sluitingsperiode van de Velsertunnel.

Zoals inmiddels wel bij iedereen bekend is vanaf volgende vrijdag, 15 april 2016, de Velsertunnel negen maanden afgesloten voor al het verkeer in verband met de grote renovatie van de tunnel. En dat heeft ook gevolgen voor de bereikbaarheid van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Om die reden heeft het RKZ nu ook een polikliniek geopend in IJmuiden waar sinds afgelopen maandag de eerste patiënten terecht konden.

Aanwezige specialismen
De polikliniek is gevestigd in het nieuwe gezondheidscentrum ‘Het Plein’. De specialismen die hun spreekuur houden in de polikliniek zijn Anesthesiologie, Chirurgie, Dermatologie, Geriatrie, Gynaecologie, Interne Geneeskunde, Kindergeneeskunde, Longgeneeskunde, Neurochirurgie, Neurologie, Orthopedie en Plastische Chirurgie.

De specialismen wisselen elkaar af en zijn niet iedere dag aanwezig. Tevens kunnen patiënten van de polikliniek eenvoudige radiologische onderzoeken laten maken en bij de bloedafnamepost bloed af laten nemen.

Afspraak maken
Om afspraken te maken bij de nieuwe poli kunnen patiënten bellen naar het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis. Het nummer is 0251- 26 55 55.

Gezondheidscentrum het Plein
Het gezondheidscentrum het Plein is te vinden aan het Plein 1945, nr 105 in IJmuiden. Dit is het voormalige Beursgebouw. De polikliniek is gevestigd op de begane grond. In het gezondheidscentrum zijn tevens huisartsenpraktijk K.F. Reiding, verloskundigenpraktijk IJmuiden en het medicijnenafhaalpunt van apotheken Ledeboer en Kuylman gevestigd.

Niet alle zorg mogelijk in IJmuiden
Niet alle zorg kan worden aangeboden in de polikliniek in IJmuiden. Bepaalde zorgactiviteiten kunnen alleen in het ziekenhuis worden uitgevoerd, zoals het maken van een MRI-scan, diverse functieonderzoeken, fysiotherapie, podotherapie en uitgebreide radiologische onderzoeken.

Website
Rijkswaterstaat heeft in samenwerking met IJmond Bereikbaar een website ontwikkeld met actuele routes en reistijden in de IJmond. Inmiddels is al deze actuele info ook te zien op de website van het RKZ. Op deze manier worden patiënten, bezoekers, leveranciers en medewerkers zo goed mogelijk geïnformeerd over de bereikbaarheid van het RKZ tijdens de tunnelrenovatie.

Reacties

Cookieinstellingen