Exclusieve filmvoorstelling voor Heemskerkse dierenhelden in Cineworld Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Bioscoop Cineworld in Beverwijk rolt vanmiddag, woensdag 6 februari, de rode loper uit voor alle BeestenBende-leden uit Heemskerk. Speciaal voor deze groep van wel 100 dierenhelden draaien zij de nieuwste Disney-film ‘Ralph Breaks the Internet’.

In Heemskerk is het leefbaarheidsproject De BeestenBende nu ruim een jaar actief. En met succes. Want iedere maand speuren de ruim 100 leden samen met hun begeleiders naar zwerfafval in hun eigen buurt. In hun kenmerkende gele outfit en gewapend met knijpers helpen de basisschoolkinderen om de buurten in Heemskerk schoon te houden. Zo blijft het er prettig wonen, voor iedereen die er leeft, zowel mens als dier.

Dierenhelden op avontuur
Naast hun goede werk voor de dieren in hun buurt, maken de kinderen ook allerlei spannende avonturen mee, het hele jaar door. Zoals komende week, wanneer een speciale BeestenBende-bioscoopzaal zijn deuren opent voor alle teams uit Heemskerk. Dan krijgen de kinderen de nieuwste Disney-animatiefilm te zien, die helemaal past in de huidige tijdgeest van appen, snappen en Facebooken. Want in ‘Ralph Breaks the Internet’ gaan de videogame-karakters Ralph en Vanellope ‘letterlijk’ het internet op. Tijdens hun online zoektocht naar een onmisbaar deel voor Vanallope’s game ‘Sugarrush’ surfen de beste vriendjes van het ene spannende, komische avontuur naar het volgende. Maar zal het de twee helden lukken om Vanellope’s game te redden? En is de vriendschap tussen het duo wel bestand tegen de druk van deze dynamische, digitale wereld?

Het BeestenBende project
De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

Een groeiende club dierenhelden
Sinds 2004 zijn al meer dan 12.000 kinderen lid geworden van De BeestenBende. Met het groeiende aantal leden, blijven ook de nieuwe ideeën bij het BeestenBende-hoofdkwartier binnenstromen. Zo volgt dit jaar de introductie van ‘De BeestenBende-Buddy’ en van De BeestenBendeBarometer. Oud-BeestenBenders kunnen voortaan als ‘buddies’ meehelpen op de evenementen voor de jongere kinderen. En De BeestenBendeBarometer is een opiniepanel speciaal voor en door BeestenBende-leden. Via de BeestenBende-app kunnen zij meediscussiëren over allerlei onderwerpen die interessant zijn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.