Poppentheater Gnaffel (6+) vanmiddag in De Cirkel

Foto: Gnaffel

Volop keuze deze zonovergoten zondag: lekker naar buiten de natuur in, of… toch een gezellige culturele onderbreking met de voorstelling ‘De Worstelaar’ Theater Gnaffel.

De Worstelaar is een wervelende en beeldende voorstelling, die laat zien dat mensen zich tegen alle verwachtingen in kunnen blijven verwonderen. Koos de worstelaar komt terecht in een ingedut bejaardentehuis. In het huis heersen regels en orde. Koos is ook oud, maar in zijn hoofd is hij nog steeds worstelkampioen.

Wat moeten die opa’s en oma’s nou met zo’n mafkees? Ze willen rust, maar zijn aanwezigheid doet hun bloed weer sneller stromen. Hij traint nog elke dag en maakt een feestje van het leven. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Hoewel de strenge meneer Kowalski luidkeels protesteert, krijgt Koos het voor elkaar: Mathilde wordt weer verliefd, meneer Kleermaker danst in zijn pyjama op het slappe koord en mevrouw Langelaar ontpopt zich tot een ware danseres. Zijn vrienden maken Koos opnieuw kampioen!

  • Regie:  Ted Keijser
  • Spel: Koos Elfering, Ted Keijser en Elout Hol
  • Vormgeving:  Laura de Josselin de Jong
  • Objecten en poppen: Elout Hol,  Kostuums  Dorien de Jonge.

Recensies:

  • “De Worstelaar is een aangrijpende voorstelling met poppen, die balanceert tussen spektakel en poëzie. De makers brengen op uitgekookte wijze de wereld van oude mensen en kinderen bijeen.” (De Volkskrant)
  • “De prachtige poppen van Elout Hol en het grote vakmanschap van Koos Elfering in stem, beweging en illusie, zorgen ervoor dat de karakters van deze stokoude bejaarden in al hun kleur tot leven komen. Een mooi onderwerp en herkenbare sfeer; grappig maar toch ook ontroerend.

Voorstelling vanmiddag, zondag 18 februari, om 14.00 uur. Toegang: € 7,00

Cookieinstellingen